Erkélyre, teraszra, télikertek árnyékolására, cégünk az osztrák Sattler cég ISO 9002-es minőségbiztosítási szabvány szerint gyártott napellenző ponyváit használja, amelyek UV - sugárzás káros hatásai és gombásodás ellen védettek. Így a ponyvák élettartama rendeltetésszerű használat esetén 10-12 év.

A napellenző ponyva mozgatását egy áttételes hajtóművön keresztül csuklókarok végzik. A ponyva állandó feszességét az ezekben lévő rugók biztosítják. A napellenző fémszerkezetének többsége szinterezett alumíniumprofil illetve öntvény, biztosítva ezáltal hosszú élettartamát. A fő tartóelem és a ponyvacső acél, mivel ezek
a fő teherviselő elemek. A napellenző ponyva dőlésszöge a fényviszonyoknak megfelelően változtatható 0-70 fokig.

Gyártható legnagyobb méret 10fm széles és 3,5fm kinyúlás. Ehhez a mérethez 4 könyökkar tartozik.Napellenzőinket 20cm-es drapériával készítjük.

Gyártott ponyvaszínek: a Sattler katalógus szerint az alábbiak lehetnek: egyszínűek, blokkcsíkosak, fantázia csíkosak, sauleda színek.

Működtetése történhet kézi hajtóművel (kurbli), vagy csőmotorral.

Több kényelmet és biztonságot kínál Önnek a napellenző automatizált nyitása és zárása. A nagy teljesítményű és kis helyigényű csőmotor a fő tartóelembe kerül. Igen egyszerűen használhatók kapcsolóval, távirányítóval, esetleg modern vezérlőegységekkel, mint pl. időkapcsolókkal vagy fény-és szélérzékelőkkel.

Ha előbújik a nap, a fényérzékelő parancsot ad a motornak, a napellenző kinyílik. Az ég befelhősödik vagy feltámad a szél, a napellenző becsukódik.A motoros napellenző rendelésénél fontos figyelembe venni, hogy a felszerelés helyére a villamos hálózat kiépítése megtörténjen amelyet csak szakember végezhet el.

Gyakori kérdések

  • Védelmet nyújt-e a napellenző eső ellen? 5 foknál nagyobb dőlésszögű napellenzőknél a víz lepereg, de a rendszeres áztató eső nagyban rontja a vászon minőségét.
  • Erős napsütés hatására kifakul-e a napellenző ponyvája? A napellenző anyaga az UV - sugárzás káros hatásai ellen hosszú ideig (10 - 12 év) védelmet nyújtanak.
  • Hova szerelhető a napellenző? Nem okoz gondot a napellenző homlokzati falra, födémre szerelése sem. A szakember természetesen figyelembe veszi, hogy téglára, fára, illetve fém szerkezetre történjen a szerelés.
  • Mikor szükséges védőtetőt szereltetni napellenzőhöz? A napellenző hosszú élettartamának megőrzése érdekében javasolt védőtető felszerelése abban az esetben, ha nincs felette födémszerkezet.

Kérjen ajánlatot szakembereinktől