Fix szúnyoghálók

Az emberek kényelmi érzetének fontos összetevője, hogy a repülő rovaroktól, és a kellemetlen vérszívóktól óvja magát.

Cégünk többféle szúnyogháló típussal tud segítséget nyújtani, a nyílászáró típusától függően. A legelterjedtebb a fix szúnyoghálót elsősorban ablakokra célszerű felszerelni. A fix szúnyogháló rendszerek keretanyaga műanyagból és alumíniumból készülhet. A műanyag keretanyagok általában 4fm-es, míg az alumínium profilok 6fm-es hosszúságban vásárolhatók meg cégünknél.

A profilok a felhasználásának megfelelően különféle keresztmetszetben kerülnek legyártásra. Az alumíniumkeretes változat vékony,11x30, 10x25mm-es, valamint vastag, 20x22mm-es változatban rendelhető, alapáron fehér vagy barna, rendelésre a RAL kártya alapján bármely színben megrendelhető felár ellenébe.

Műanyag keret esetén csak fehér vagy barna szín választható. A szúnyogháló alapanyaga üvegszál, bevonata UV stabil PVC. A szúnyoghálók rögzítése A keretprofilokat többféle módon lehet a nyílászáróhoz rögzíteni.

  • Csavarral való rögzítés csak akkor kivitelezhető, ha a nyílászáró kívülről akár erkélyről vagy teraszról közvetlenül megközelíthető. Földszinti nyílászáró esetén egy létra
    segítségével lehet megközelíteni az esetlegesen magasabban elhelyezkedhető nyílászárókat.
  • Rögzítő patentek vagy mágneses szerelési segédlet segítségével megoldható a fix rendszerek lakáson belülről történő szerelése akkor is, ha egyébként a nyílászáró kívülről nem hozzáférhető.

 

Elkészíthető alakzatok
Mindkét típusú alapanyagból elkészíthetők a hagyományos négyszög, egyszerűbb trapéz és egyedi alakzatok. A zsanéros szúnyogháló ajtó a legnagyobb keresztmetszetű
alumínium profilból készített fix keret, mely zsanérok alkalmazásával terasz-, és bejárati ajtókra kerülhetnek felszerelésre.

Mobil szunyoghálók

Ezek a szúnyogháló rendszerek csak alumínium profilokból készülnek és nagyon kevés műanyag alkatrészt tartalmaznak. Előnyük abban rejlik, hogy sokféle variációban elkészíthetők, illetve az ősz és a tél beköszöntével a mobil háló nyugodtan beengedhető a rendszer önálló tokszerkezetébe.

A fehér vagy barna alapszín mellett egyedi színben is rendelhető RAL színskála alapján. A háló anyaga üvegszál, bevonata UV stabil PVC.

Függőleges mozgatású mobil szúnyogháló

Lényeges különbség a kombinált rendszerhez képest, hogy ennél a típusnál a szúnyogháló nem valamilyen termékbe van integrálva, hanem önálló tok-, és lefutó rendszerrel rendelkezik. A lefutó kefével van ellátva, mégpedig azért, hogy az emberek által "okosnak" hitt szúnyogok és egyéb rovarfélék még véletlenül se juthassanak be a szobába.A szúnyogháló mozgatása a vízszintesen elhelyezett tokból, függőleges irányba történik. A háló, a lefutó aljában elhelyezett fix akasztó profilban kerül rögzítésre. A hálót, a fix akasztó profilból történt kiakasztása után a tengelyben elhelyezkedő rugós szerkezet húzza vissza a saját tokszerkezetébe.

A működtetés módja miatt főként ablakokra kerülhet felszerelésre ez a szúnyogháló típus. E rendszernél nem akadály, hogy emeleti vagy földszinti ablakról beszélünk és az jól megközelíthető-e. A szúnyogháló a helyszínen kis csavarok segítségével összeállítható és már, mint egy keret, az előre kifúrt csavarlyukakon keresztül a nyílászáróra szerelhető.

Vízszintes mozgatású mobil szúnyogháló

E rendszer két fontos dologban különbözik a fentebb ismertetett terméktől. Az első lényeges különbség a működtetés módjában rejlik. A szúnyogháló tokja függőlegesen helyezkedik el a nyílászárón, ezért a háló mozgatása oldalirányba történik. A második különbség a háló tokszerkezetből való kihúzása során bekövetkező rögzítésben rejlik. Ennél  a terméknél a hálóra fűzött zárólécbe és az oldalprofilba húzott szalagmágnesek egymáshoz való tapadása biztosítja a hálószerkezet biztonságos záródását.
Ezt a működtetési módot főként szimpla vagy dupla teraszajtók esetében javasoljuk.

Kombinált szúnyoghálók

A piac diktálta követelményeknek megfelelően jött létre a redőnytokba épített szúnyogháló rendszer. Ez a termék mind az alumínium, mind a műanyag redőnyrendszerekbe beépíthető, és működési elve is ugyanaz mindkét rendszernél. A szúnyogháló a lefutó kefézett részében, míg a redőnyléc a gumival ellátott lefutó részében, egymástól teljesen függetlenül működtethető.

Kérjen ajánlatot szakembereinktől