A roletta a belső árnyékolók legrégebbi típusa. A vászonrolók a betekintés - és a napvédelem klasszikus eszközei. A modern roletták textíliáját a formatartás miatt és annak érdekében, hogy az anyag ne gyűrődjön, műgyantával impregnálják. A vászon rugós vagy gyöngyös lánccal működtethető tengelyre tekeredik fel.
A magas minőségi szövetek időtálló megoldást kínálhatnak ablakaink árnyékolására. Léteznek fényáteresztő és fényzáró roletták.

A fényzáró roletták különösen jól használható előadótermekben, laborokban, kórházakban. A hagyományos fényáteresztő változatból 35-féle, a fényzáró típusból 15-féle
vászon közül lehet választani. A roló tetőtéri ablakokra, és télikertekbe is felszerelhető. Ezekre a helyekre elsősorban az alupigmentált anyagból készülő változatot ajánlják kiváló hővisszaverő tulajdonsága miatt.

 

Gyakori kérdések

  • Mennyi fényt enged át a fényzáró roletta? Az anyagon nem jön át a fény, csak mellette szűrődhet be esetleg valamennyi (tokozott rolettáknál még ez az eshetőség is kizárt).
  • Tetőtéri ablakokra milyen rolettát javasolnak? A kifejezett erre az ablak típusra gyártott tetőtéri rolettát. Ebben az esetben a rugó állandóan feszíti az anyagot, ezáltal a vászon bármilyen szögben párhuzamos marad az ablakkal.
  • Milyen módon lehet tisztán tartani a rolettát? Enyhén nedves, mosószeres szivaccsal tisztíthatjuk.
  • Tokozott rolettát készítenek? Igen, a tokozott roletta előnye, hogy teljes fényvédelmet lehet ezáltal biztosítani. Másik nagy előnye, hogy bárhol megállítható.

Kérjen ajánlatot szakembereinktől