A Samba fareluxák maximum 145cm szélesek, valamint 300cm magasak lehetnek. Az összegyűjtött lamellák magassága felhúzott állapotban a kiengedett
magasság10%-a, ezen felül a karnis magassága 2cm.

A trópusi fából készült, különféle pácolású árnyékolók exkluzív színfoltjai lakásoknak és irodáknak egyaránt, ezért különösen ajánljuk a természetes anyagok kedvelőinek.
 
A 2,5-3mm vastag lamellák felületét teljesen méregmentes, vékony lazúrral, Ligno-dekorral kezeljük. Fareluxáink színtelen lakkozott, lenolajos, dió-, tölgy-, fenyő-, gesztenye-, fenyőzöld-, olajkőris-, teak- vagy paliszander színben rendelhetők. 


Egyre nagyobb igény van az egyedi pácolású fareluxák iránt, ezért akár átadott színmintához igazodva, akár a megrendelő által biztosított páccal felületkezelve készítjük el a fa lamellákat és a karnis takarólécét. A 35mm széles lamellák dőlésszögének állítása az alumínium reluxáknál megszokott átlátszó plexipálcával vagy a lamella
színével megegyező préselt farúd pálcával lehetséges. Samba fareluxáink működtetése a hagyományos reluxáknál megismert módon történik, a szerelék barna vagy fehér színű, a karnist a lamellákkal megegyező színű takaróléc fedi. Fareluxáink készülhetnek motoros működtetéssel is, melyek vezérlése elsősorban távirányítóval történhet. Amennyiben az ablakok egyesített szárnyúak - teschauer rendszerű - a két üvegfelület közé csak a bowdenes változatot lehet felszerelni.

Gyakori kérdések

  • Előfordulhat, hogy a fareluxák lamellái kifakulnak vagy elveszítik eredeti színüket? Nem, fareluxáink a speciális felületkezelésnek köszönhetően színtartók.
  • Meghajolhatnak a fareluxák lamellái? Ritkán, kizárólag a felszerelést követő két hétben előfordulhat, hogy a fareluxa lamellái meghajlanak, ez esetben a reluxa hibás lamelláit garanciális cseréljük.
  • Hová szerelik fel a fareluxákat? A Samba fareluxát általában a nyílászáró nyílószárnyára, vagy az ablakmélyedés elé a falra. A TechnoWood tipusú fareluxátkizárólag a nyílászáró elé lehet szerelni.
  • Egyedi színben is rendelhetek fareluxát? A Samba fareluxánál ez lehetséges, ilyenkor a megbízó által biztosított színminta alapján, vagy az általa átadott páccal
    kezeljük a lamellákat és a takaró lecet. A TechnoWood típusú fareluxánál egyedi felületkezelésre nincs lehetőség.
  • Át lehet látni a fareluxán? Nem, a fareluxa védelmet nyújt betekintés ellen.
  • Milyen mértékű sötétítést biztosit a fareluxa? A fareluxa az alumíniumreluxához hasonlóan 60-70%-os sötétítésre alkalmas.

Kérjen ajánlatot szakembereinktől