A reluxa az egyik legelterjedtebb belső árnyékoló, ami nemcsak az üveg belső felületén, de a két ablaktábla közé is elhelyezhető. A reluxa anyagát tekintve alumíniumból készül. Ennek az árnyékoló típusnak az előnye többek között a hosszú élettartam, a nagy színválaszték és nem utolsó sorban a könnyű tisztíthatóság, mivel a reluxa felületét portaszító lakkréteggel látják el. A reluxa elforgatható lamelláinak dőlésszöge tetszőlegesen állítható, így szabályozhatjuk a be eső fény mennyiségét,
ezáltal szobáink hőmérsékletét.


A reluxa a speciális formájú: kör, háromszög, trapéz vagy boltíves ablakokra és ajtókra, és tetőablakokra is felszerelhető.
Megrendelőink több mint százféle szín-, és anyagminta közül válogathatnak.


A bowdenes működtetésű reluxáknál a lamellák állásszögének változtatása a reluxa tengelyéhez közvetlenül kapcsolódó forgatóegységgel végezhető, felhúzni és
leengedni zsinórral lehet, felhúzott állapotban a rögzítést a nyílászárón található fémszerelvény biztosítja. Plexipálcás működtetés esetén az állásszöget egy áttételes hajtóművön keresztül átlátszó plexipálcával végezhetjük, felhúzott állapotban a lamellák rögzítését a fejsínbe beépített reteszelő mechanizmus végzi.Lamellák szélessége lehet 16mm-25mm-35mm.

A szakemberek különösen irodahelységekbe, számítógépes munkahelyekre ajánlják a perforált lemezből készült, rendkívül jó fényvisszaverő képességűlamellákból készült
reluxákat, amelyek segítségével a monitorok nem fénylenek, így erősebb napsütésben is jól láthatók.

Gyakori kérdések

  • Két ablaküveg közé is fel lehet szerelni a reluxákat? Igen, az egyesített szárnyú -Teschauer rendszerű- nyílászárók üvegfelületei közé is felszerelhető a reluxa, bowdenes kivitelben.
  • Ferde síkú tetőtéri ablakra való reluxát lehet rendelni? Nem ajánljuk, mert a nyílászáró beépítési szögének növekedésével a reluxa hatásfoka csökken, 45 fokos szögnélgyakorlatilag hatástalan.
  • Hogyan tisztítható az aluminiumreluxa? A reluxa mindennapi takarítás keretében tollseprűvel, nagytakarításoknál vagy nagyobb szennyeződések esetén könnyen levehető és lemosható.
  • Milyen szélesek a reluxa lamellái? A reluxa lamellái 16mm,25mm vagy 35mm szélességűek lehetnek.

Kérjen ajánlatot szakembereinktől