A külső tokos (vas vagy alumínium), műanyag lamellás redőnytípus a legkeresettebb, mivel ára igen kedvező, és nagyon sok előnnyel rendelkezik. 

Szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhető, szükség szerint teljes sötétítésre is használható,  jó hőszigetelő és könnyen működtethető, ugyanakkor a külső tokszerkezet egy része a nyílászárótól függően belülről is látszódhat. A gyárilag szinterezett védőfóliával ellátott alumínium vagy vas tok három féle alakban gyártható, mérete a redőny
magasságától függ. A fehér vagy barna műanyag lefutósín 45x60 vagy 22x53mm keresztmetszetű és rendelkezhet zörgéscsökkentő gumibetéttel. A 37mm vagy 55mm-es üreges szerkezetü műanyag lamella színminta alapján választható. A műanyag redőnyléc használatának előnye, hogy a faredőnyöknél sokkal könnyebbek. Az 55mm-es maxi redőnyléc a régi faredőnyök lamella cseréjére is alkalmas, ilyen esetekben fel lehet használni az eredeti lefutósíneket és a hengert is. A 12 vagy 22mm széles gurtni nyílászárón történő átvezetése a szerelési viszonyoknak megfelelő görgős bevezetővel történik. A felhúzott redőny rögzítése gurtni behúzó automatával oldható meg.

Kérjen ajánlatot szakembereinktől